Kinesiska Bitcoin-gruvarbetare kan inte betala kraftföretag eftersom staten enligt uppgift fryser bankkort

Kinesiska Bitcoin-gruvarbetare har enligt uppgift svårigheter att betala sina elräkningar. Anledningen är att regeringen fryser konton som är associerade med kryptovalutan.

Det pågående angreppet på penningtvätt i den kinesiska telekom- och kryptoindustrin har sett att Bitcoin-gruvarbetare har svårt att betala elräkningar när bankerna fryser kort i samband med kryptovalutatransaktioner.

Tre fjärdedelar av kinesiska Bitcoin Miners kan inte betala för el

Enligt en lokal nyhetsbutik upplevde kinesiska gruvarbetare i en tweetråd den 16 november 2020 svårigheter att betala elräkningar. Utloppet kunde undersöka 74% av Bitcoin-gruvarbetare i Kina, som avslöjade att de stod inför sådana problem.

Svårigheten med att betala elräkningar var ett resultat av den kortfrysningsvåg som upplevdes i Kina. I början av 2020 tog Kinas regering en mer drastisk strategi för att bekämpa penningtvätt och olagliga aktiviteter, särskilt inriktad på kryptovaluta- och finansindustrin.

Medan andra kinesiska kryptodeltagare kan behålla sina innehav i stallmynt istället för yuanen, behöver gruvarbetare tillgång till RMB för räkningar och andra driftskostnader. Denna brist på tillgång till fiat är ännu en hinder för Bitcoin-gruvarbetare i landet förutom andra problem som säsongsbunden översvämning, leveransbrist på grund av bland annat COVID-19.

Efter halveringen i maj 2020 blev blockbelöningen 6,25 BTC, en minskning med 50% jämfört med de intjänade subventionerna under de senaste fyra åren. Med de minskade vinsterna per block eftersträvar gruvdriften ökad effektivitet för att kompensera de minskade intäkterna.

Kommer Hash-kraft att migrera ut ur Kina?

Medan Kina fortfarande är det ledande landet när det gäller den globala bitcoin-hashfrekvensen, kan den senaste utvecklingen som kommer ut ur landet se till att lokala gruvarbetare migrerar till mer gynnsamma regioner. Enligt uppgifter från Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) leder Kina BTC-gruvsektorn med 65,08%, med USA och Ryssland på andra respektive tredje plats på 7,24% och 6,90%.

Som rapporterats av CryptoPotato i juni ökade den amerikanska BTC-hashgraden med 78,33% mellan september 2019 och april 2020. Samtidigt har Kina upplevt en nedgång inom samma period.

Medan kinesiska gruvarbetare har svårt att betala elräkningar kan Ryssland legalisera BTC-gruvdrift. Redan i september framkom rapporter om att Rysslands finansministerium överväger att tillåta bitcoinbrytning i landet.