Is BitMEX bitcoin exodus rijdende bitcoin transactiekosten?

De terugtrekking van meer dan 40.000 bitcoin van het in moeilijkheden verkerende BitMEX-cryptocurrency-derivatenplatform zou mogelijk de kosten van het verhandelen van bitcoin hebben opgedreven. De gemiddelde kosten voor het overbrengen van BTC zijn de afgelopen week meer dan twee keer zo hoog geworden, volgens gegevens die gedeeld worden door BitInfoCharts. Terwijl de BTC-transactiekosten stegen, daalden de kosten voor het slimme contractenplatform, etherisch, terwijl de kosten voor het BTC-transactieplatform daalden.

De recente reeks van terugtrekkingen van de uitwisseling van crypto-derivaten nadat de federale overheid zijn eigenaars voor het witwassen van geld belastte, zou waarschijnlijk tot de schommeling kunnen bijgedragen hebben. Momenteel is de gemiddelde prijs voor het valideren van een bitcoin-transactie op het bitcoin-netwerk $4. Tegenstrijdig genoeg bedroegen dezelfde gemiddelde kosten voor het verhandelen van BTC $1,5 afgelopen zondag.

Ethereum transactiekosten dalen

Aan de andere kant zijn de kosten voor de verwerking van etherische transacties eerder deze week met meer dan 50 procent gestegen. De prijs van het verzenden van de penningen van ETH klom van enkel $2.3 op 27 Sept. om bijna $4 op 2 Okt. te bereiken, vanaf BitInfoCharts.

Typisch, schommelen de kosten om cryptocurrencies te verhandelen wanneer vele mensen hun activa gelijktijdig wegens de stijging van de vraag overbrengen. De mijnwerkers verhogen de transactiekosten omdat ze schaars zijn in vergelijking met het aantal transacties. De huidige gegevens suggereren dat de kosten van de bitcoin-overdracht de kosten van ethereum met twee plooien overstijgen. Van ETH en niet van Bitcoin Up is vooral bekend dat ze momenteel torenhoge transactiekosten hebben.

De opgeblazen vergoedingen op de etherische blokketen zijn vooral het gevolg van de recente hype die door het DeFi-ecosysteem werd veroorzaakt. Veel mensen hebben de afgelopen dagen DeFi-protocollen zoals Uniswap, Compound en Aaave overspoeld met massale investeringen in de hoop te kunnen genieten van de luxe die dergelijke platformen te bieden hebben. Begin september lagen de gemiddelde kosten van de handel in ETH-munten op een duizelingwekkende 14 dollar, terwijl BTC net onder de 5 dollar stond.

BitMex BTC exodus verantwoordelijk?

De laatste exploits, aangezien de gemiddelde BTC-transactiekosten die van ETH overschaduwen, kunnen worden toegeschreven aan de recente stroom van bitcoin-uitstroom van BitMEX. De autoriteiten op 1 oktober beschuldigden de BitMEX van het overtreden van AML-maatregelen terwijl de eigenaren en enkele topambtenaren werden gearresteerd. Als gevolg daarvan begonnen klanten hun BTC uit de beurs te halen op een ongekende schaal.