Criminele uitlevering uit Cyprus voor het vermeende stelen van Bitcoin

DOJ levert twee criminelen uit, één voor het stelen van Bitcoin, uit Cyprus.

Twee vermeende criminelen, de ene verdacht van het stelen van duizenden Bitcoin en de andere van het witwassen van geld met connecties met Hezbollah, werden volgens het Department of Justice of DOJ uitgeleverd uit Cyprus.

Een van de verdachten wordt gezocht in Georgia en Arizona voor cyberinbraak en afpersing en de andere wordt gezocht in Florida voor het witwassen van geld ter ondersteuning van Hezbollah.

Joshua Polloso Epifaniou, een Cypriotisch staatsburger, wordt beschuldigd van draadfraude, samenzwering om draadfraude te plegen, samenzwering om computerfraude te plegen en identiteitsdiefstal en afpersing. De DOJ zei Epifaniou en samenzweerders stalen persoonlijke informatie van een online speluitgeverij in Californië, een hardwarebedrijf in New York, een online werkgelegenheidswebsite in Virginia en een online sportwebsite die eigendom is van Turner Broadcasting System van oktober november 2014 tot 2016. Hij zou de netwerken hebben gehackt en ze voor 56.850 dollar hebben opgelicht in Bitcoin.

Epifaniou zou ook een aanval met brute kracht hebben georganiseerd op Ripoff Report in 2016, waar hij zijn database onder losgeld hield voor 90.000 dollar.

De tweede man die door de DOJ werd uitgeleverd is Ghassan Diab, een burger van Libanon die beschuldigd wordt van het witwassen van meer dan $100.000, samenzwering om $100.000 wit te wassen en het zonder vergunning overbrengen van geld. De DOJ identificeerde Diab als een zogenaamd lid van Hezbollah.

De DOJ heeft onlangs een cryptohacker aangeklaagd die naar verluidt miljoenen aan crypto’s heeft vergaard en toegang tot geschonden netwerken heeft verkocht.